top of page

Gehoorbescherming voor motorrijders

Gehoorbescherming op de motor is absoluut geen overbodige luxe voor jou als motorrijder. Tijdens het motorrijden worden je oren blootgesteld aan onder andere windruis en oordoppen voorkomen dat je met bijvoorbeeld oorsuizen van je motor stapt. Wat ook belangrijk is om te weten, is dat je tijdens het motorrijden - ook al doe je het al je hele leven en ben jij misschien een enorm ervaren motorrijder - geconcentreerd bezig bent met het verkeer om je heen.

 

Je hersenen moet hard werken om het geluid om je heen, zoals windruis, weg te filteren. Dit is niet alleen heel vermoeiend voor je hersenen, het is ook onveilig. Je concentratie kan enorm verminderen en na een dag lekker toeren op je motor kan je je enorm vermoeid voelen. Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Goede oordoppen zijn dus een absolute must voor elk soort motorrijder. Het is niet alleen veel prettiger voor jezelf doordat je minder vermoeid van je motor stapt, het is ook nog eens veiliger omdat je hersenen niet onnodig hard hoeven te werken om geluiden weg te filteren terwijl jij je concentreert op het verkeer op je heen. 

Wij kunnen je alles vertellen over de voordelen van gehoorbescherming maar ook waarom gehoorbescherming in het algemeen een absolute must is voor elke motorrijder. 

bottom of page