top of page

Vegan motorkleding

De wereld verandert en wij veranderen mee. Of je nu een wereldverbeteraar bent, aan het milieu denkt of niet wilt meewerken aan dierenleed. Er zijn diverse redenen waarom je voor vegan motorkleding kunt gaan kiezen. Wat houdt vegan eigenlijk in? In vegan motorkleding is geen dierlijk materiaal verwerkt of zijn er geen dieren geschaad in het productieproces. 


Leer koop je tegenwoordig veelal alleen voor het uiterlijk ervan. Helaas schuilt er vaak heel veel dierenleed achter dat mooie leren jack en die gave laarzen. We gaan niet prediken dat je geen leer meer moet kopen maar we vragen je wel eens na te denken over de keuzes die je kunt maken en waarom.

 

Stiekem is er al heel veel motorkleding vegan maar staan we er gewoon niet bij stil. Er zijn heel wat mensen die braaf hun motorlaarzen invetten, terwijl het niet eens leer is maar "lorica". Lorica heeft bijvoorbeeld veel betere eigenschappen dan leer. Het is vormvast, duurzaam, ademend en sterk. Je zou dus bij aankoop van je nieuwe motorschoeisel voor deze variant kunnen gaan in plaats van echt leer. Bij het maken van deze bewuste keuzes kunnen we samen een verschil maken. Wij gaan vanaf heden rekening houden met dit aspect bij onze inkoop.

"Lorica lijkt op leer, is vormvast, duurzaam, zeer ademend en heel sterk!"

Vegan motorlaars voor heren en dames

De Dainese Freeland Gore-Tex motorlaars is gemaakt van Lorica en dus uitstekend geschikt voor veganisten. Deze laars kies je niet alleen omdat het past binnen een veganistische levensstijl maar ook omdat het gewoon een kwalitatief heel goede motorlaars is. De laars heeft een waterdicht Gore-Tex membraam en mede door het gebruik van Lorica heeft deze laars een zeer goede ademende werking.

Richa Apache motorjeans voor dames

Deze stoere high-waist motorjeans van comfortabele stretch-stof is beschikbaar in twee kleuren; zwart en camo. Deze motorbroek is gevoerd met kevlar op de kwetsbare delen zoals de billen, heupen en knieën. De broek is voorzien van de nieuwste Ghost D3O knieprotectie en heeft elastiek onderin de pijpen waardoor het mooi afsluit bij de enkels. In deze jeans zijn geen dierlijke producten gebruikt. 

bottom of page