top of page

Gutbrain

Je hebt hersens en je hebt je "gut-brain". Eigenlijk zijn dat je gevoelshersens in je darmen. Onderbuikgevoel, verliefdheidsgevoel. Niet je rationele brein maar je "gevoelsbrein". Iedereen die motorrijdt, weet waar ik het over heb als ik zeg “motorkriebels”. Die kriebels in je onderbuik. Het is je gut-brain wat spreekt.Dat spannende soort van vrijheidsgevoel. Je weet het vast nog wel. Je eerste ritje achterop, je eerste motorrijles of je allereerste ritje solo. Wanneer ik vroeger de garagedeur hoorde dan maakte mijn hart een sprongetje. Ik zocht dan heel rap mijn kleding en helm bij elkaar en maakte dat ik buiten kwam. De teleurstelling was dan ook groot wanneer bleek dat we helemaal niet gingen rijden. Dikke vette pruillip. Mijn eerste motorrijles, daar was dat gevoel weer, je weet wel, die kriebels.


De motor stond al in de garage voordat ik examen had gedaan. Al snel was het roze papiertje binnen. En dan dat eerste ritje alleen, op je eigen motor. Een glimlach van oor tot oor en een “verliefd” gevoel in je buik. DAT is je “gutbrain” wat zegt; dit is vet! Je bent voor altijd besmet.Ik ken zelfs iemand die zelf geen motor heeft of heeft gehad en die tranen in de ogen krijgt van het geluid van een Harley Davidson. Ik herken dat gevoel van toen ik een meisje was en met pa mee ging naar een HD treffen. Overweldigend was het.


Motorkriebels is eigenlijk hetzelfde als lentekriebels. Mensen die hun schoenen willen opvreten omdat ze hun motor in de winterstop hebben gedaan en dan al die motoren horen rijden op een mooie dag in februari of maart. Zij gaan de vrijheid tegemoet en jij die hem in de winterstop hebt… jij mag nog niet…

Maakt jouw hart ook een sprongetje, of krijg je een verliefd gevoel bij het zien, horen of ruiken van een motorfiets? Twijfel dan niet langer en geef toe aan je “gut-brain”. Ga lessen, koop een motor en geef je over aan de kriebels!


168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page