top of page

Helmplicht voor snorscooters

Rijd jij op een snorscooter? (blauw kenteken). Dan is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om een gekeurde helm te dragen wanneer je gaat rijden. Nadelen van een helm: Gedoe, niet charmant, te duur, bad hair, we snappen het helemaal. Maar het dragen van een goede helm op je snorscooter heeft ook heel veel voordelen. Je hoofd blijft lekker warm, een bad hairday valt niemand op, er zijn hele hippe en stoere helmen in heel veel kleuren.

Het grootste voordeel van een goed passende kwaliteitshelm? In geval van een ongeluk worden je hersens op de best mogelijke manier beschermd. Ik zeg altijd; een arm of been kun je breken, dat heelt wel weer. Belangrijker is de aansturing van je lichaam en dat doen je hersenen. Het dragen van een goed passende helm kan het verschil zijn tussen weer normaal functioneren na een ongeval en kwijlend in een rolstoel zitten. klinkt misschien grof, maar zo is het wel. Zorg er dus voor dat je een goede helm om je hersenen heen hebt! Dit geldt natuurlijk ook voor je bijrijder.

Ouders hebben hierin ook een verantwoordelijkheid. Zorg ervoor dat je kind niet online "maar wat bestelt" maar dat er met aandacht en advies een goede helm wordt geadviseerd. Vergeet ook de kleintjes niet die je naar school brengt op de snorscooter, ook zij moeten een helm op.


Een bekeuring kost je € 95,- en daar heb je al gauw een prima helm voor!

Zoals deze bijvoorbeeld:


Scorpion Exo-230 € 149,-

Scorpion Exo City € 119,-

Beide helmen hebben ook nog een zonnevizier, de Exo-230 heeft zelfs een pinlock en snelsluiting.Natuurlijk hebben wij in de winkel nog veel meer helmen in alle soorten en maten. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze motorhelmen of de outlet hier op de website, of kom kijken in onze salehoek in de winkel waar momenteel ook heel veel helmen staan in allerlei soorten en maten met een hele mooie korting. Zo heb je toch een kwalitatief goede en veilige helm, tegen een interessante prijs. Wij hebben ook helmen speciaal voor kinderen, vraag hier even naar in de winkel.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page