top of page

Waterdichte motorkleding

We merken dat het nog wel eens lastig is voor klanten om alle technische details met betrekking tot waterdichte - oftewel waterproof - kleding te onderscheiden. Veel mensen weten de verschillen vaak niet en ook niet wat er vandaag de dag allemaal mogelijk is. We zetten het even op een rijtje.



Niet waterproof

De meeste sportpakken en leren kleding is niet waterdicht en wordt gezien als een droog-weer product. Denk dus aan een lederen overall, of de lederen combi-pakken voor de sportieve motorrijders onder ons.


Waterproof

Onder waterproof valt kleding waar wel een membraan in zit maar niet gegarandeerd waterdicht is. Hier vallen veelal de goedkopere textiel-jassen, handschoenen en laarzen onder. Deze kleding is prima geschikt wanneer je meestal met droog weer de weg op gaat en het niet heel erg vindt wanneer je eens een beetje nat zou kunnen worden. Het membraan kan vaak minder waterdruk aan en kan wel eens “doorslaan”. Echter er zijn ook goedkopere membranen, welke waterdicht zijn maar voor geen meter ademen. Deze kleding is heel warm en plakkerig bij warme zomerse dagen.



Waterdicht

Onder waterdicht vallen in onze ogen D-Dry van Dainese en Gore-tex. Deze membranen zijn goed waterdicht en ook nog eens ademend. Gore-tex is het beste waterdichte ademende membraan op de markt. Dit raden we dan ook aan voor diegene die woonwerk verkeer rijden of mensen die heel veel en ook in regen rijden.


Waterdicht gelamineerd, Z-liner en uitneembaar

Binnen de waterdichte/waterproof kleding kunnen we ook nog een ander verschil onderscheiden wat van belang is bij je keuze.



Waterdicht gelamineerd

Hierbij is de waterdichte laag tegen de buitenstof verlijmd en is iedere gestikte naad gesealed. Hierdoor neemt de buitenstof geen vocht meer op en zuigt niet vol water. Het kledingstuk droogt sneller en is de volgende dag niet klam. Dit adviseren we aan de fanatieke slecht weer rijders die ook beschikken over een aparte zomer-set.



Z-liner

Dit wil zeggen dat de waterdichte laag tussen de buitenstof en de afwerk voering zit.

Deze laag is niet uitneembaar. Het kan zowel Gore-tex zijn als een ander merk membraan. Prima voor de niet veeleisende rijder. Prijs ligt vaak iets lager dan de andere varianten op de markt.



Uitneembaar waterproof membraan

Dit is ideaal voor de meeste gebruikers. In het voor- en najaar met membraan erin gebruiken en zomers lekker zonder. Ook hier kan het zowel Gore-tex zijn als ieder ander membraan.



Zo zie je dat er binnen al het aanbod nogal wat verschillende opties zijn. Samen met jou gaan wij op zoek naar de beste optie voor jouw type gebruik. Jij moet blij worden van het gekozen product en eruit halen wat erin zit.


Ben je op zoek naar een mooie waterdichte damesjas voor op de motor? Klik hier voor onze Richa Infinity II Lady. Ben je op zoek naar een mooie waterdichte herenjas voor op de motor? Klik hier voor onze Richa Infinity II Pro! Wil je ons complete assortiment waterdichte motorkleding bekijken? Kom even langs in onze winkel in Menaam.




490 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page